U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Moeder Moet (2017)

Rol: Eilif

Winnaar Boulevard Entreeprijs 2017

Een theaterstuk over de keuzes die je moet maken in tijden van oorlog. Wat is de beste strategie? Wat geeft zekerheid? Vluchten of blijven? Wat is veilig voor je kinderen? 
In het stuk trekt Anna Fierling, beter bekend als Moeder Courage, tijdens de laatste 30 jaar van de 80-jarige oorlog met haar drie kinderen achter het leger aan. Als een gehaaide marketentster probeert ze een bestaan op te bouwen totdat zij verscheurd wordt tussen de moederliefde en economie. 

De cast, die uit huidige studenten en afgestudeerden van de Fontys bestaat, heeft tijdens het repetitieproces spelenderwijs onderzoek gedaan naar de epische theaterstijl. Een zoektocht naar de dunne lijn tussen het personage en de acteur zelf. De combinatie van een oorlogsverhaal, koppige acteurs, groteske personages en de epische theaterstijl resulteren in een heftig verhaal met een komisch jasje.

“Wil je van de oorlog leven, dan moet je ‘m ook weleens wat geven.”

Regie: Janti Kramer
Tekst: ‘Mutter Courage und ihre Kinder’ van Bertolt Brecht.
Vertaling: Tom Kleijn
Spel: Rebecca Schoolmeesters, Tom Dijkstra, Lotte de Krom, Florian Slangen, Tom Hamers, Maarten van der Velden, Tim van Leeuwerden, Otto Ketelaers, Gabrielle Logister, Bram Timmers.

 

Foto's: Maartje van der Meij