U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Hier zijn enkele teksten te vinden die ik de afgelopen tijd geschreven heb. Een aantal teksten zijn eerder opgevoerd, anderen zijn proefballonnetjes. Neem gerust een kijkje, en mocht je een tekst willen gebruiken: schroom niet om contact met me op te nemen!

 

Opgevoerde Teksten

 

Middelbare School, Kerstvoorstelling: Kerst in de tijd van Christus

Onze jaartelling na Christus begint op 1 januari. Maar het kerstkind wordt gek genoeg al op 25 december geboren. Het spreekt voor zich dat deze voortijdige komst van het kerstkind voor de mogelijke stress zorgt. Herders die niet op tijd bij de stal kunnen zijn, koningen die hals over kop vanuit hun paleis op pad moeten en Jozef en Maria die nog totaal onvoorbereid zijn op het ouderschap. Als klap op de vuurpijl blijkt het voor de tekstschrijver en acteurs ook nog eens bijzonder moeilijk om je een goed tijdsbeeld voor te stellen bij het jaar min één.

 

Middelbare School, Kerstvoorstelling: Het Kerstongelukje

Kerstverhaal over een God die de zin van het leven niet meer ziet en daarom besluit kerst af te lasten. Het enige probleem is dat Jozef en Maria al op weg zijn naar Bethlehem.

 

Groep 8 / Brugklas: De club van de rare kinderen

Stel je voor dat er een club is waar alleen maar “coole” mensen bij mogen. En stel je voor dat je alleen maar cool bent als je ook raar bent.

Ofelia is niet raar en daarom ook niet cool. Dus mag ze niet bij de club van de rare kinderen, maar dat wil ze wel omdat ze verliefd is op Kevin. Maar wat nou als ze zichzelf raar zou maken? Hoe ver zou jij gaan om jezelf raar te maken?